Biztonsági adatlapokTanúsítványokProspektusokExtrák, érdekességekNyilatkozatok
Bemutatkozunk Történelmi fejlődés Képviseletek világszerte
Termék információk Biztonsági adatlapok Tanúsítványok Prospektusok Extrák Nyilatkozatok
Munkatársaink Viszonteladók Elérhetőségeink

Kobaltmentes íves ofszet nyomtatás
Kedves Partnerünk! Örömmel tájékoztatjuk, hogy 2017. június 1-től, a hubergroup minden íves ofszet nyomdafestéke kobalt-mentes!
A kereslet globálisan növekszik az ökölógiai szempontból optimalizált termékek iránt, s az ismert gyártók egyre inkább arra törekszenek, hogy ne csak saját termékeiket tegyék alkalmassá, hanem az ezekkel készülő csomagolások és egyéb nyomdatermékek is megfelelhessenek a fenntarthatóság szempontjainak.

A környezet és az erőforrások védelmében elért eredményeket a kormányzati és a nem kormányzati szervezetek értékelik és díjazzák, s ennek során egyre több nyomdai termék kap öko-címkét.

Néhány öko-címke megköveteli bizonyos összetevők elhagyását a gyártás során. Ilyen összetevők általában a kobalt vegyületek, melyek katalizátorként segítik a nyomdafestékek oxidatív száradását.

A hubergroup, mint felelős nyomdafestékgyártó elsőként fejlesztett ki olyan kobalt-mentes szárító rendszert, mely kiválóan alkalmazható az oxidatív száradású íves festékeknél.

A megváltoztatott összetételű, kobalt-mentes festékek kiváló alternatívát nyújtanak, a korábbi pozitív tulajdonságok, színvilág és a nyomtathatóság változása nélkül.

Az új szárítóval a nyomat hőmérséklete kevésbé emelkedik az oxidatív száradás alatt, mellyel egyértelműen optimalizálja a szárítási kinetikát. Mindez a nyomat dörzsállóságának és átnyomódási hajlamának szempontjából is előnyös változás.

A több mint három éves tesztidőszak elteltével minden területről csak pozitív visszajelzéseket kaptunk. Ennek köszönhetően úgy döntöttünk, hogy a jövőben nem alkalmazzuk párhuzamosan a két szárító rendszert. 2017. június 1-től csak kobalt-mentes íves ofszet nyomdafestékkel állunk ügyfeleink rendelkezésére.

A hubergroup, mint nyomdaipari festékgyártó, vállalati felelősségének eleget téve teljesíti és erősíti a nyomtatott termékek fenntartható fejlődésének alapelveit, s támogatja az öko-címkék tanúsítását.

A hubergroup átfogó, tesztelt és jóváhagyott termékkínálatot nyújt, összhangban a Cradle to Cradle előírásaival, melyeket a tudományos kutató és tanácsadó intézet (EPEA) fektetett le. Mindez egy újabb lépést jelent a környezetért való felelősségvállalásunkban.

További információért kérem látogasson el weboldalunkra www.hubergroup.com

Biatorbágy, 2017. Október
vissza