Termék információkBiztonsági adatlapokTanúsítványokProspektusokExtrák, érdekességekNyilatkozatok
Bemutatkozunk Történelmi fejlődés Képviseletek világszerte
Termék információk Biztonsági adatlapok Tanúsítványok Prospektusok Extrák Nyilatkozatok
Munkatársaink Viszonteladók Elérhetőségeink

Kobaltmentes íves ofszet nyomtatás
Kedves Partnerünk! Örömmel tájékoztatjuk, hogy 2017. június 1-től, a hubergroup minden íves ofszet nyomdafestéke kobalt-mentes!
A kereslet globálisan növekszik az ökölógiai szempontból optimalizált termékek iránt, s az ismert gyártók egyre inkább arra törekszenek, hogy ne csak saját termékeiket tegyék alkalmassá, hanem az ezekkel készülő csomagolások és egyéb nyomdatermékek is megfelelhessenek a fenntarthatóság szempontjainak.

A környezet és az erőforrások védelmében elért eredményeket a kormányzati és a nem kormányzati szervezetek értékelik és díjazzák, s ennek során egyre több nyomdai termék kap öko-címkét.

Néhány öko-címke megköveteli bizonyos összetevők elhagyását a gyártás során. Ilyen összetevők általában a kobalt vegyületek, melyek katalizátorként segítik a nyomdafestékek oxidatív száradását.

A hubergroup, mint felelős nyomdafestékgyártó elsőként fejlesztett ki olyan kobalt-mentes szárító rendszert, mely kiválóan alkalmazható az oxidatív száradású íves festékeknél.

A megváltoztatott összetételű, kobalt-mentes festékek kiváló alternatívát nyújtanak, a korábbi pozitív tulajdonságok, színvilág és a nyomtathatóság változása nélkül.

Az új szárítóval a nyomat hőmérséklete kevésbé emelkedik az oxidatív száradás alatt, mellyel egyértelműen optimalizálja a szárítási kinetikát. Mindez a nyomat dörzsállóságának és átnyomódási hajlamának szempontjából is előnyös változás.

A több mint három éves tesztidőszak elteltével minden területről csak pozitív visszajelzéseket kaptunk. Ennek köszönhetően úgy döntöttünk, hogy a jövőben nem alkalmazzuk párhuzamosan a két szárító rendszert. 2017. június 1-től csak kobalt-mentes íves ofszet nyomdafestékkel állunk ügyfeleink rendelkezésére.

A hubergroup, mint nyomdaipari festékgyártó, vállalati felelősségének eleget téve teljesíti és erősíti a nyomtatott termékek fenntartható fejlődésének alapelveit, s támogatja az öko-címkék tanúsítását.

A hubergroup átfogó, tesztelt és jóváhagyott termékkínálatot nyújt, összhangban a Cradle to Cradle előírásaival, melyeket a tudományos kutató és tanácsadó intézet (EPEA) fektetett le. Mindez egy újabb lépést jelent a környezetért való felelősségvállalásunkban.

További információért kérem látogasson el weboldalunkra www.hubergroup.com

Biatorbágy, 2017. Október
vissza